Coaching bij overgangsklachten

Heb je last van opvliegers, stemmingswisselingen, depressieve neigingen, onzekerheid, nervositeit,  hartkloppingen, slecht slapen, hoofdpijn en migraine, moeheid, concentratieproblemen,haar dat dunner wordt, wordt je zwaarder en dat vooral op je buik, heb je geregeld darmklachten zoals obstipatie en een opgezet gevoel, etc.? Grote kans dat de overgang begonnen is. Helaas gaan wij vrouwen niet zo heel soepel onze volgende levensfase in. In de overgang zijn is een vorm van stress. Zowel fysiek als mentaal. De symptomen hebben zelfs soms wel wat weg van burn-out. In de overgang raken is vervelend maar er is met voeding wel iets aan te doen. Er van af komen doe je niet maar leren accepteren en de klachten een beetje verminderen kan wel. Eilandcoaching begeleidt je intensief op een eiland of gewoon in ’t Gooi of Rotterdam.

Wat gaan we doen?

Voeding: de eerste dag nemen we meteen je hele voedingspatroon door en onderzoeken we of er al een directe relatie met bepaalde voedingsmiddelen is.  Daarvoor hou je twee weken voor vertrek alvast een klachten/voedingsdagboek bij. Ik leer je waar je op kan letten wat je voeding betreft. Daar komt best veel bij kijken. Wil je alvast wat meer lezen? Ik heb er een aantal blogs over geschreven. Als je wat aan je gewicht moet of wilt doen, dan nemen we dat meteen mee. Stap voor stap.

We maken het heel praktisch. We doen samen de boodschappen, koken samen en zo leer je een goede voeding bij overgangsklachten meteen toe te passen.

Beweging: bewegen is altijd een onderdeel van een weekje (dieet)coaching op een eiland, goed voor je conditie én voor de broodnodige ontspanning. We wandelen en/of fietsen en als je het leuk vindt leer je de basisprincipes van bewust hardlopen.

Coaching: afhankelijk van jou specifieke vraagstuk coachen we je daarop. Denk aan coaching op omgaan met de gevolgen van de overgang of omgaan met deze levensfase, coaching op stress en / of coaching met betrekking tot overgewicht. Maar je kan natuurlijk ook een heel andere levensvraag hebben. We doen ook oefeningen uit de mindfulness, ademhalingsoefeningen en wat yoga.

Waar en wat kost het?

Jij bepaalt naar welk eiland we gaan. Op de Wadden en op de meeste Canarische eilanden én op Ibiza en Menorca weten we behoorlijk de weg en leuke wandelroutes en mooie plekjes te vinden.

Je betaalt voor een 5 dagen dieetcoaching 849,00 euro. We staan staan 8 uur per dag aan je zijde. Reis en verblijfskosten komen daar bij. Een deel van de dieetkosten (180,- uit de basisverzekering en mogelijk nog wat uit je aanvullende verzekering) kun je declareren bij je zorgverzekering.

Liever dichter bij huis en minder kosten? Dan begeleiden we je gewoon in het Gooi of Rotterdam.